17/4/2017 - Successen op CSI Lier & CSI Opglabbeek


Afgelopen week was VM Sporthorses actief op CSI** Opglabbeek. 
Thomas werd in de finale voor 7 jarige paarden 4e met Koshin de Muze en 10e met Kastelle Memo, nadat beide paarden zonder fouten door de barrage gingen.
Birgit Wuijts presteerde sterk met een tijdfout in de CSI* GP en daarnaast 5/6 foutloze rondes met haar paarden I'm Lovin It en Cashqai. 
Vicky van de Poel liet eveneens van zich spreken door winst op dag 2 in de 7-jarigen en een mooie 9e plaats in de Longines Rankingproef op zaterdag.

Tijdens CSI** Lier werd Niels Bruynseels en Ibbo van't keldertje mooi 3e in de 1m50 Grote Prijs.


13/03/2017 - Angel schittert in Rolex GP @ Den Bosch


Afgelopen weekend startte Niels Bruynseels in 's Hertogenbosch met Angel van't Hof en Ibbo Van't Keldertje.


Angel sprong voor de eerste keer een 5 ster Grote Prijs en meteen sprongen ze naar een zeer knappe achtste plaats in deze zeer moeilijke proef, die gewonnen werd door Leopold van Asten. Ook Ibbo Van't keldertje toonde zich voor het eerst op het grote toneel wat er beloftevol uitziet. Ibbo sprong na een foutloze 1e dag een zeer goede ronde op dag 2 in de 1m55 kwalificatie. Met twee onervarenheidsfoutjes aan het begin van het parcours mogen we terugblikken op een zeer geslaagd debuut !! 


20/02/17 - 3e plaats voor Koshin in Finale CSI** Lier


Afgelopen weekend trok VM Sporthorses naar het CSI** Lier voor de laatste indoor wedstrijd. 

En wat een resultaat... In de Finale voor 6-jarige paarden werd Axel 111 Z mooi 8e na een foutloze basisomloop en een foutje in de barrage. Kastelle Memo liet haar kwaliteiten zien in de 7-jarige finale maar kreeg één onervarenheidsfoutje. Koshin de Muze sprong na een dubbel foutloze omloop naar een 3e plaats in deze finale! Ook de zesjarige Cashqai (v. Cassal) sprong drie dagen mee in Lier en keerde met een hoop ervaring rijker weer huiswaarts...

Unicstar de Courcy (v. Kashmir) en Jasco van den Bisschop (v. Dulf) welke Thomas sinds enkele maanden op wedstrijd uitbracht, werden inmiddels verkocht. Wij wensen de nieuwe eigenaars/ruiters alle succes toe.


30/01/17 - Topweek @ CSI** WEN


Afgelopen week stonden de Winter Equestrian Nights weer op het programma. 


Dinsdag en woensdag sprongen bijna al onze jonge paarden met nulrondes naar de meet. Check het YouTube kanaal van VM Sporthorses om enkele video's te bekijken. Op de foto hiernaast staat de zesjarige Lou van Perschroeven afgebeeld. Lou sprong twee dagen dubbel foutloos.


Tijdens de CSI** startte Thomas met Unicstar de Courcy (v. Kashmir vh Shuttershof). Deze negenjarige ruin sprong voor de derde keer een Grote Prijs over 1m50 en behaalde na een dubbel foutloze omloop meteen een 5e plaats! 


Last but not least, vermelden we graag de sterke presetaties van Birgit Wuijts en Vicky Van de Poel. Dit maakt Thomas als trainer eveneens erg gelukkig :-)

 


12/12/16 - Angel 3e in Genève 


Heel wat activiteit bij en rond VM Sporthorses afgelopen weken.


Angel van ‘t Hof sprong met Niels Bruynseels in Parijs naar een vierde plaats in de 1m45 speed proef en in Genève sprong ze na een bloedstollende barrage naar een knappe derde plaats in de 1m55 kwalificatie proef. Mooie resultaten voor het ex-GP paard van Thomas! 


Onze 8 jarige 'Emerald zoon' Ibbo van't Keldertje reisde mee af naar CSI*** Luik waar hij samen met Niels in de 1m45 proeven enkele puike prestaties neerzette.


Ook weten wat Thomas presteerde? Enkele van onze jonge paarden sprongen zich in de kijker tijdens de Christmas Show in Roosendaal. Koshin de Muze en Kastelle Memo lieten zien dat ze klaar zijn om volgend jaar in de 7 jarige rubrieken mee te springen…  Lou van persschroeven zette eveneens enkele indrukwekkende rondes neer, deze kan je hier bekijken.


Goed nieuws! Recentelijk een ‘komen en gaan’ in de stallen.

Nieuwkomers zijn de twee 3 jarigen Nemo van de Dennehoeve (Andiamo x Darco), uit dezelfde moeder als Israël (v. Thunder), en Nashville (Diamant x Darco). Golden Girl verhuist op haar beur naar Turkije. Wij wensen de nieuwe eigenaars alle succes toe!


VM Sporthorses wenst u hele warme & sportieve kerstdagen toe!


01/10/16 Onze referenties doen het goed !!


We blijven onze referenties volgen en het valt op dat deze allemaal goed presteren..

Zo springen Claire Putters en Christainville aanhoudend foutloos in de prijzen in de 1m40 rubrieken en werden zij onlangs tweede op het BK Amazones in Loenhout. Christainville werd als zesjarige -in samenwerking met DB Horses- verkocht aan de familie Putters.

Jane Fonda DVD, Der Senaat x Calvados, werd als zesjarige verkocht en is altijd een zeer opvallende springer geweest. Ze blijft het goed doen en springt nu in Australië op zevenjarige leeftijd proeven tot 1m40. Haar amazone Paula Hammood vertelde ons onlangs nog dat ze elke belangrijke wedstrijd van haar jaargang reeds gewonnen heeft...  Bewonder hier een parcours van hen.

Ook lijken we het ideale scholieren paard verkocht te hebben aan Dries Van Dyck. Eloma (Contador x Chin Chin) werd nog maar enkele maanden geleden verkocht als eerste paard voor Dries. De klik is er, met zo goed als enkel foutloze optredens als uitkomst...   

Zeker het vermelden waard is Thomas z'n ex-topper Angel van't Hof. Angel springt recent onder het zadel van Niels Bruynseels en meteen mocht ze mee naar de CSI***** Knokke Hippique. Dit ging niet onopgemerkt voorbij met een 7e plaats in de rankingproef. Ook tijdens CSIO***** Hickstead sprong Angel in de prijzen. Hier eindigde ze op een knappe 8ste plaats in de 1m50 proef.

Ook Califa 111 is onlangs verhuisd, naar de stallen van Ludo Philippaerts. Ludo's jongste zoon Anthony spring nu met Califa voortreffelijk in de scholierenproeven. Met meteen reeds enkele klassementen tijdens het nieuwe duo's eerste wedstrijden  in Valkenswaard en Chevenez. 

 

Tenslotte kan sinds ook een Olympische medaillewinnaar aan de referentielijst van VM Sporthorses toegevoegd worden: H&M All In en Peder Fredericson wonnen Zilver in Rio 2016. H&M All In (ex. All in de vinck) verhuisde door bemiddeling van Thomas als zesjarige van de broers Van Hove naar Nicola Philippaerts. Als zevenjarige behaalde ze een vierde plaats op het WK in Zangersheide, waarna ze verkocht werd aan H&M en onder het zadel van Peder Fredericson kwam met het gekende resultaat: Olympisch Zilver !! Gefeliciteerd...


01/08/16 - Knock out 111 verkocht


Vandaag heeft Knock out 111 de stallen verlaten. Knock out is een 6 jarige merrie van Der Senaat x Cassini. Deze Cassini is niemand minder dan de moeder van Winningmood.

Zo'n twee jaar geleden kreeg Thomas -van Harrie Theeuwes- Knock out onder het zadel. Het ging enkel in stijgende lijn. Vorige week sprongen ze nog enkele mooie resultaten bij elkaar tijdens de Global Future Stars in Valkenswaard, wat onze goede Australische vrienden Paula en Olivia Hammood niet zomaar voorbijging. Knock out zal binnenkort naast Lady Jane (ex. Jane Fonda) in de stal staan. Jane werd zo'n twee jaar geleden naar dezelfde stal verkocht. Het laatste optreden van Knock Out in Valkenswaard kan u hier bekijken.


Wij wensen the Hammood Family en Knock out een geweldige en succesvolle toekomst toe !!


 

26/07/16 - Israël 6e in KGP Knokke


Afgelopen weekend sprong Niels Bruynseels met onze twee achtjarige paarden in Knokke.
Hier werd de laatste CSI*** van de zomertour afgewerkt.
Ibbo van't keldertje sprong drie dagen simpel rond in de 1m40 rubrieken. Om één van zijn parcoursen te bekijken kan u hier klikken.
Israël mocht de laatste dag al een trapje hoger aantreden in de 1m50 small grand prix.
Hierin sprong ze naar een zesde plaats. Om haar parcours te bekijken klikt u hier.

Hoopvolle resultaten voor de toekomst dus !!


13/07/16 - CSI Young Horses Valkenswaard


Vorig weekend was Thomas weer voor de eerste keer internationaal actief! Dit op de prachtige terreinen van Jan Tops in Valkenswaard.

Tijdens "the Global Future Stars" kwamen enkel jonge paarden in actie. 
Elastique 111 Z sprong in de 5-jarigen proef opvallend rond met 2 foutloze ronden. In de 6-jarigen proef startte Thomas Knock out 111 en Koshin de Muze. Met een fantastische foutloze ronde op dag 1 en een pechfout op hindernis 1 op dag 2, miste Koshin net de Grote Finale. Knock out sprong de eerste dagen 2x foutloos rond maar kwam nog net ervaring tekort voor de hoog genoteerde finale. Met een hoop ervaring rijker, keerden ze tevreden naar huis...

Voor Israel van de Dennehoeve en Niels Bruynseels stond vorige week CSI***** Knokke Hippique op het programma. 
Israel sprong in de 8-jarigen proef 2 foutloze rondes. Israel en ook Ibbo van't Keldertje komen hier volgende week opnieuw aan de start. Duimen dus voor hetzelfde succes! 


14/5/16 - Bonheiden & Valkenswaard

 
Niels Bruynseels startte afgelopen week beide 8-jarige paarden van VM Sporthorses Ibbo Van't Keldertje en Israel VD Dennehoeve in Bonheiden en Valkenswaard.

Niels en Ibbo sprongen in Bonheiden tweee feilloze rondes op dag 1 en 3. De tweede dag werd een foutje genoteerd in de kwalificatie voor de Grote Prijs. 

Israel mocht enkele dagen nadien aantreden op de geweldige grasmat van de Tops International Arena in Valkenswaard. Ook hier ging de combinatie twee dagen foutloos over 1m40. En op dag twee sprongen Niels en Israel met 1 fout een fantastische ronde in hun eerste rankingproef samen! De video van een van hun rondes kan u hier bekijken

Enkele weken geleden in Lummen sprong Niels ook met elk paard drie keer foutloos rond. 

 


11/04/16 - Angel van't Hof krijgt een nieuwe thuis


Vandaag heeft Thomas' zijn Grand prix paard -Angel van't Hof- de stallen verlaten. 


Angel en Thomas Van Minnebruggen kwamen ongeveer vijf jaar geleden samen en van toen af zou het een succesverhaal worden. Angel was in eigendom van Wilfried Floren en VM Sporthorses. De merrie stelde hen nooit teleur en groeide uit tot een volwaardig Grand Prix paard, met successen tot op 1m55 niveau. 


Het laatste wapenfeit van Thomas en Angel samen was een tweede plaats in de twee sterren Grote Prijs van de WEN. De video van hun laatste Grote prijs op de WEN kan u hier bekijken.


"Deze zomer had ik graag internationaal willen doorbreken met Angel" zegt Thomas. "Maar er is altijd veel interesse geweest voor deze fantastische merrie  en het moest er eens van komen" glimlacht hij. "Wellicht doordat ik nu zelf een tijdje out ben door een schouderblessure is dit in een stroomversnelling gekomen. Wie zal het weten... Al ben ik heel blij dat Angel een hele goede nieuwe thuis zal krijgen en dat ik haar nog vaak zal kunnen zien." 


De tienjarige merrie zal in de toekomst te bewonderen zijn onder het zadel van de Junior amazone Claire Putters. "Ik heb vertrouwen dat Claire en Angel een hele mooie combinatie zullen vormen, samen zullen groeien en een fantastische tijd tegemoet zullen gaan!!" voegt Thomas er nog aan toe.


VM Sporthorses wenst de nieuwe combinatie alle succes toe!!

 


28/03/16 - VOR Loenhout


VM Sporthorses was tijdens het Paasweekend actief op de VOR wedstrijd in Loenhout.

Thomas zelf is nog een tijdje 'out' en stond aan de zijlijn als coach.


Tara De Bruyn, de vriendin van Thomas, sprong zondag met de nieuwe merrie "Fine star" (v. Emilion van't Schaaphof) een mooie foutloze ronde. Deze Fine star komt uit dezelfde Kashmir moeder als de door ons naar Zwitserland verkochte Eden Van Pottelberg. Ook Max Verheyen leverde in deze proef met de vijfjarige "Guido" en "Gambo" een mooie nulrit af.


Birgit Wuijts kwam op vrijdag en zaterdag reeds aan de start en waagde zich de eerste keren aan klasse 6 met het paard "I'm lovin it". Ze beëindigde deze rondes meteen foutloos! Eén van deze parcoursen kan u hier bekijken.

Ook Candygirl zette zondag een dubbel foutloze ronde neer.

 


15/03/2016 - Thomas 2 maanden out na val


Afgelopen week kwam Thomas met een jong  paard  ten val tijdens een trainingsjumping in het Azelhof te Lier. Het paard ging een galoppas te vroeg af in een dubbelsprong met alle gevolgen van dien.
 
Thomas zal vandaag moeten worden geopeerd aan z'n schouder/sleutelbeen waar de gewrichtsbanden volledig afgescheurd zijn. Na operatie wordt een revalidatie van 2 maanden voorspeld. 
 
Het paard kwam er gelukkig wel goed vanaf...
 


6/2/2016 - Guido verkocht 

 

Vandaag heeft een van onze aanstormende talenten de stal van VM Sporthorses verlaten. De 5-jarigeGuido” kwam ongeveer een jaar geleden bij VM Sporthorses op stal en werd hoofdzakelijk opgeleid door Tara, de vriendin van Thomas. 


De ruin sprong uitstekend in Opglabbeek en op de WEN. Guido heeft nu onze stal geruild voor de stal van Max Verheyen.


Wij wensen Max  -die bovendien ook de 5 jarige "Gambo" (v. Al Capone) in mede-eigendom heeft met VM Sporthorses- alle succes toe !!


Bekijk Guido en Thomas hun laatste optreden door hier te klikken.


31/01/16 - Angel 2e in GP WEN 

 

Van 25 tot en met 31 januari beleefden we de 8e jaargang van de gezellige Winter Equestrian Nights in Azelhof Lier. WEN 2016 was voor VM Sporthorses een succes!


Op zaterdagavond streden de 60 beste combinaties voor de overwinning van de 1m50 Grote Prijs WEN 2016. 13 geplaatste combinaties voor de barrage... Het was tot de 9e combinatie wachten op een foutloze ronde van Thomas Van Minnebruggen en Angel van ‘t Hof. Ze werden knap 2e in deze CSI** Ranking proef. Catherine Van Roosbroeck won. Marc Boes werd 3e. Vorig jaar behaalde Thomas en Angel reeds een 4e plaats op de WEN. Dat belooft voor het komende jaar!

 

Ibbo Van ‘t Keldertje liep 3 dagen foutloos in de 1m40 proeven, met een puntje tijd in de finale. En de 7-jarige Califa 111 sprong 2 van de 3 keer nul in de 1m30 rubrieken. 


Bekijk meteen de deelname van deze 3 spetters via het YouTube kanaal van VM Sporthorses.

 


18/01/16 - Jonge paarden in Opglabbeek

 

Afgelopen weekend trok VM Sporthorses met het volledige team jonge paarden naar het Sentower Park in Opglabbeek. Een 3-daagse wedstrijd waar de focus naar de jonga paarden ging. Onze paarden sprongen voortreffelijk en hebben hun ervaring aangestrekt.

 

Benieuwd naar een video van enkele van onze aanstormende talenten? Klik dan op de naam van de volgende paarden: King size, Kingsland 111, Califa 111 

 


  VM Sporthorses wishes you a Lovely and Succesful 2016 !!