Biografie

VM sporthorses WuustwezelHoe het begon.

Het was voor Thomas Van Minnebruggen haast onmogelijk ‘nee te zeggen tegen het paardenleven’. Zijn vader Guy is dierenarts gespecialiseerd in sportpaarden, en met zijn zus ging hij als driejarige reeds mee naar de tornooien van de Landelijke Rijverenigingen.

 

Op zijn vierde verjaardag staat een eerste pony op stal te pronken. Meteen gebeten door de microbe wil Thomas op jonge leeftijd de uitdaging van die hoge springhindernissen aangaan. Hij krijgt de smaak te pakken en neemt tijdens zijn jonge jeugdjaren succesvol deel aan de hoogste LRV-reeksen voor C- en D pony’s.

 

Een uit de hand gelopen hobby.

Vanaf zijn veertiende komt hij in de kijker en brengt hij zijn pony’s en paarden uit op nationaal en internationaal niveau.
Het landenteam neemt hem regelmatig op en hij slaagt erin mooie titels en podiumplaatsen op zijn naam te schrijven.

 

Vanaf 2006 neemt de Belgische Federatie hem op in het Juniorenteam. Met het paard Kassian boekt het Juniorenteam winst in de Nations Cup in Le Touquet.
Met Baldwin B rijdt hij eveneens een sterk seizoen, ze kapen een 4e plaats weg op het Belgisch Kampioenschap en een 3e plaats tijdens de Beker van België.

 

In deze periode start Vlaamse Liga Paardensport het AA-talentenplan op waar Thomas gedurende zijn jeugdjaren deel van uitmaakt. Via deze weg krijgt Thomas de kans om lessen te volgen bij topruiters en het niveau op te krikken. Tijdens zijn jeugdjaren volgt hij wekelijks privé dressuur-en springmatige lessen. Op buitenlandse stages leert hij met nieuwe paarden en een diversiteit aan paarden aan de slag gaan. Een grote troef die hij later blijkt uit te spelen: zo slaagt hij erin om Tinkerbell van zeer jong onervaren paard tot een hoog niveau te tillen.

 

Later, in 2007, verdient hij met Baldwin B een plaats in het Belgische team voor het Europees Kampioenschap in Auvers.
Hoogtepunten in de Grote Prijs van Compiegne en de Grote Prijs CSI** Wisbecq bezorgen de combinatie deze selectie. Op beide concours behaalt hij een knappe 2e plaats.

 

In 2008 en 2009 neemt hij met de merrie Tinkerbell deel aan het Europees Kampioenschap voor Young Riders, respectievelijk in Praag en Hoofddorp.
In Hoofddorp behaalde de combinatie als enige Belg de finale.

 

VM sporthorses Wuustwezel VM sporthorses Wuustwezel VM sporthorses Wuustwezel

 

“VM Sporthorses aan de start”.

Na het afronden van de studies, richt Thomas VM Sporthorses op. Sindsdien is paardenhandel zijn prioriteit en spendeert hij het merendeel van zijn tijd aan het opleiden en verkopen van getalenteerde paarden, iets wat Thomas met grote passie doet!

 

Een mooi voorbeeld is het paard Ego van Orti. Ego wordt als jong talent door Thomas en zijn vader opgemerkt, aangekocht, opgeleid… en verkocht.
Een schot in de roos, zo blijkt ook nu uit de uitzonderlijke resultaten met zijn nieuwe topamazone Edwina Tops-Alexander.

 

In 2011 maakt Thomas de overgang naar de Seniors. Dit betekent voor vele ruiters een sportief stapje terugnemen, zo ook voor hem.
Desondanks behaalt hij dit jaar met Tinkerbell en Toakley enkele mooie klasseringen in 1m40 en 1m50 proeven op 2 en 3 sterren niveau.

 

In 2012 loopt Thomas tijdens de hengencompetities met het paard Falco van de Noordhoek in de schijnwerper. Ze behalen brons op het BK 7-jarigen in Lummen.
Nadien verhuist Falco naar de stallen van Ludo Philippaerts.

 

Momenteel maakt Thomas grote stappen oa met het toppaard Angel van ’t Hof. De resultaten van Thomas en zijn paarden van de laatste jaren kan u in detail bekijken op de pagina’s sportpaarden en referenties.

 

VM sporthorses Wuustwezel VM sporthorses Wuustwezel VM sporthorses Wuustwezel

 

Klaar voor de toekomst!

Paardensport gaat zoals elke sport gepaard met vallen en opstaan. Dit houdt Thomas niet tegen zijn toekomst in deze sport uit te bouwen. Thomas kenmerkt zich als een ambitieus sportief ingestelde ruiter die nooit opgeeft. Hij staat bekend als een vriendelijk persoon die het nodige vertrouwen en respect heeft in en voor mens en paard, en rust bij zijn paarden brengt.

 

Zijn prestaties en vaardigheden in combinatie met het omringd worden door mensen met een brede ervaring, kennis en netwerk, maken dat Thomas 200% in staat is jonge getalenteerde paarden tot een topniveau op te leiden en hij bereid is goede lange termijn relaties uit te bouwen.

 

Wij kijken de toekomst van VM Sporthorses zeer positief tegemoet!

 

VM Sporthorses, a Better Way to Success.

 

VM sporthorses Wuustwezel VM sporthorses Wuustwezel VM sporthorses Wuustwezel